Prága színes programjai – Nem csak felnőtteknek!

praga-blog-hatter.jpg

Prágának sok neve van – a Száztornyú Város, az Aranyváros, a Városok Királynője – és ennek jó oka van. Tökéletesen keveredik benne a történelem, a romantika, és az építészeti műremekek csodája. Ide mindenkinek el kell látogatnia legalább egyszer az életben – bár tény, hogy aki már egyszer volt itt, garantáltan visszavágyik majd.

Amikor a hidakon állva magába szívja a káprázatos látványt, olyan felemelő érzés keríti hatalmába az embert, hogy elfelejti a hétköznapok minden gondját-baját, és tudja, érzi: most ott van, ahol lennie kell és minden csodálatos.

praga-macskako.jpg

A macskaköves utcákon barangolva az ember észre se veszi, és máris elrepül a nap. A vidám, színes házak jobb kedvre derítik azt is, akik ránéznek. A középkori hangulat nem csak a felnőttekre van hatással: legyen szó akár egy kisfiúról, aki legalább egyszer elképzelte, milyen lenne a középkorban lovagnak lenni, akár kislányról, aki szeretne egy mesebeli királylány bőrébe bújni, csodás választás Prága.

praga-cseh-sor.jpg

Bár a híres cseh sörök rengeteg turistát vonzanak ide, az Aranyváros ennél még sokkal többet nyújthat. Igaz, hogy a templomok, és múzeumok sokasága izgalmas programokat biztosítanak a felnőttek számára – ám a gyerekek is rengeteg izgalmas lehetőség közül választhatnak!

praga-allatkert.jpg

A világhíres Prágai Állatkert nem csak hatalmas, hanem gyönyörű is, sokszínűségével felnőttek és gyerekek számára egyaránt életre szóló emléket garantál. A négyezer-ötszáz négyzetméteres állatkertet több mint négyezer fajtájú állat lakja. Ez kontinensünk egyik legkiterjedtebb állatkertje – másfélszer nagyobb a berlininél, és négyszerese a schönbrunninak.

praga-nagy-allatkert.jpg

Sokak szerint ez Európa legkiválóbb állatkertje, különösen a kisgyerekes családoknak ajánlják – de természetesen minden korosztálynak hatalmas élmény lehet a meglátogatása. Érdemes egy egész napot rászánni erre a programra, bár a hatalmas terület, és a népes állatlakosság miatt még így se biztos, hogy minden érdekességet meg tudnak csodálni majd.

buvesz.jpgA Black Light Theatre az Izgalmák Izgalmát kínálja nézőinek: fantasztikus bábszínházi, balettelőadások sora, illuzionisták ámulatba ejtő alakításai várják, hogy elrepíthessék Önöket a Csodák és a Képzelet világába. Ez egy gyerekszínház, ám magas színvonalú darabjaival nem csak a kicsiket, hanem a nagyokat is elkényezteti!

A családosok számára remek programot nyújthat még a National Marionette Theatre (Nemzeti Marionett Színház), ami a Black Light Theatre-vel egyetemben gyerekszínház, ám ezeken a helyeken kortól, és nemzetiségtől függetlenül mindenki remekül szórakozhat!

Az Újváros részen található Franciscan Garden egy gyönyörűséges nyilvános park, amely a gondozott, színes virágrengeteg mellett még egy hatalmas játszótérnek is otthont ad, amelyen a 13 év alatti gyermekek remekül szórakozhatnak! Többféle csúszda, mászófal, homokozó és hinta várja az ide látogató csemetéket.

praga_1.jpg

Tehát Prága nem csak gyönyörű és fenséges, hanem családbarát is. Ha Ön úgy dönt, ellátogatnak ide, nem csak Önmagát, vagy párját ajándékozza meg egy csodás emlékkel, hanem gyermekeiket is!

Prágai útról itt érdemes tájékozódni!